Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2016 21:50 - Гювеч "Изобилие"
Автор: inakirilova Категория: Рецепти   
Прочетен: 538 Коментари: 0 Гласове:
0



 Продукти:
за средно-голям гювеч:

- 2 -3 сурови наденици или кърначета ( аз използвах наденица )
- 500гр. свинско бон филе 
- 100гр. топено сирене
- 250гр. гъби ( аз не слагам )
- 2-3 яйца
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 кафяна чашка бяло вино ( може и червено )
- 4-5 големи картофи
- сол
- черен пипер

Начин на приготвяне:

Запържваме нарязаните по на едро гъби и лук. След като се задушат, едно след друго задушаваме свинското, нарязаната наденица, морковите и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, защото времето за обработка на продуктите без задушаване ще нарастне почти двойно.
Нареждаме всички продукти в глинения съд, овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с виното. Поръсваме с нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме във фурната на около 200-240 градуса поне за час и половина. Проверяваме няколко пъти и ако няма достатъчно течност добавяме малко водичка. Малко преди да извадим ястието чукваме яйцата и запичаме за още 10-тина минути.

Бон апети! 



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: inakirilova
Категория: Рецепти
Прочетен: 9278
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930