Постинг
09.02.2016 21:50 -
Гювеч "Изобилие"
Продукти:
за средно-голям гювеч:
- 2 -3 сурови наденици или кърначета ( аз използвах наденица )
- 500гр. свинско бон филе
- 100гр. топено сирене
- 250гр. гъби ( аз не слагам )
- 2-3 яйца
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 кафяна чашка бяло вино ( може и червено )
- 4-5 големи картофи
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме нарязаните по на едро гъби и лук. След като се задушат, едно след друго задушаваме свинското, нарязаната наденица, морковите и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, защото времето за обработка на продуктите без задушаване ще нарастне почти двойно.
Нареждаме всички продукти в глинения съд, овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с виното. Поръсваме с нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме във фурната на около 200-240 градуса поне за час и половина. Проверяваме няколко пъти и ако няма достатъчно течност добавяме малко водичка. Малко преди да извадим ястието чукваме яйцата и запичаме за още 10-тина минути.
Бон апети!
за средно-голям гювеч:
- 2 -3 сурови наденици или кърначета ( аз използвах наденица )
- 500гр. свинско бон филе
- 100гр. топено сирене
- 250гр. гъби ( аз не слагам )
- 2-3 яйца
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 кафяна чашка бяло вино ( може и червено )
- 4-5 големи картофи
- сол
- черен пипер
Начин на приготвяне:
Запържваме нарязаните по на едро гъби и лук. След като се задушат, едно след друго задушаваме свинското, нарязаната наденица, морковите и картофите. Това се прави с цел по-бързото приготвяне на гювеча, защото времето за обработка на продуктите без задушаване ще нарастне почти двойно.
Нареждаме всички продукти в глинения съд, овкусяваме със сол, черен пипер и заливаме с виното. Поръсваме с нарязаното на кубчета топено сирене и слагаме във фурната на около 200-240 градуса поне за час и половина. Проверяваме няколко пъти и ако няма достатъчно течност добавяме малко водичка. Малко преди да извадим ястието чукваме яйцата и запичаме за още 10-тина минути.
Бон апети!
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 3
Архив